5 TV programma’s over verslavingen

Verslavingen zijn natuurlijk allesbehalve leuk, maar helaas wel alledaagse realiteit. Ook al heb je er zelf nooit mee te maken gehad, dan ken je vast wel iemand via via die te maken heeft (gehad) met een verslaving, in de breedste zin van het woord. Om je meer te verdiepen in verslavingen, wat ze precies inhouden en vooral hoe verslaafden van hun ziekte afkomen, kun je programma’s kijken die deze onderwerpen behandelen. In dit artikel behandelen we 5 aanraders.

Verslaafd!

In het programma Verslaafd!, te zien op RTL 4 en gepresenteerd door Peter van der Vorst, gaat van der Vorst samen met een team van interventionisten en familiepsychologen aan de slag om een verslaafde te confronteren en te helpen. Vaak samen met wanhopige vrienden of familieleden. 

NPO Doc: Drugs, drank en verslaving

In deze documentaire van NPO worden verslavingen behandeld in de breedste zin van het woord. Moet je telkens om de zoveel uur een sigaret in je hand hebben? Kun je niet werken zonder cocaïne? Shop je teveel? Een informatieve documentaire voor iedereen die geïnteresseerd is in verslavingen en alles wat hiermee te maken heeft.

 Tygo in de GHB

Tygo Gerrnand wilde de wereld van GHB onderzoeken. Daarom ontmoet hij in deze serie gebruikers dealers, volgt hij politie en gaat hij langs bij een lab. Het afgelopen jaar hebben 50.000 mensen GHB gebruikt en worden er op dit moment 1000 mensen behandeld voor reen verslaving. De serie is confronterend, maar een echte eye-opener.

Afkicken

Afkicken is een programma uit 2009 van BNN waarin Filemon Wesselink (ex) verslaafden volgt in een afkickkliniek. Het programma heeft 2 seizoenen gekregen, waarvan 7 afleveringen per seizoen. Zeker de terugblik aflevering is een aanrader: hoe voelen de personen zich nu? Zullen ze bang blijven voor een terugval?

Paul de documentaire

Paul is een documentaire gemaakt door Tim Hofman en Emiel Strzeszewski. Paul is verslaafd aan drank, drugs en online casino gokken. Deze man van 30 oogt op het eerste ogenblik niet als verslaafde, maar helaas is niets minder waar. Hij wordt gevold op zijn pad naar een gelukkiger leven. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, dus je volgt Paul ook wanneer hij een terugval heeft of het even niet meer ziet zitten.

You May Also Like