Britt Dekker: vriend, ouders, vermogen & meer feitjes

Britt Dekker, de presentatrice waar iedereen wel een mening over heeft. You hate her or you love her. Inmiddels is ze op televisie bij meerdere programma’s te zien, heeft ze haar eigen film en is gek op dieren. Hierbij een overzicht van Britt Dekker.

Relatie

Britt heeft een relatie met Max Apotowski. De twee kennen elkaar via de televisiewereld. Ze hebben al 8 jaar een relatie. Max was eindredacteur bij het programma ‘Waar rook is.. zijn Britt & Ymke’. Hier sloeg de vonk over en zijn ze nog steeds gelukkig. Op sociale media is weinig te vinden over Max en hun relatie. Op Instagram heeft Britt bijna 360.000 volgers.

Tijdens een interview met bij ‘Waar is de Mol’ met Johnny de Mol laat Britt weten dat ze deze relatie bewust niet aan het publiek laat zien omdat ze het voor zichzelf wilt houden. ‘Ik deel al veel, maar dit niet’. Britt wilt graag trouwen met Max omdat ze heel gelukkig is met hem. ‘We zijn twee tegenpolen, maar het werkt wel’ zegt ze. ‘Het is paar keer bijna uit gegaan omdat ik zo’n rommelkont ben en hij enorm netjes is.’ Max zou Britt ten huwelijk vragen als ze het 6 weken lang volhoudt om heel netjes te zijn. ‘Ik hou het al drie jaar vol, maar er is nog geen huwelijk’ grapt ze.

Waar het begon

Britt Geertruida Dekker is op 24 februari 1992 geboren in Purmerend. Hier groeide ze als normale meid op die gewoon de havo volgde aan de middelbare school. 

Haar moeder heet Anja Vendrig en werkt in de zorg. Afgelopen tijd kwamen de twee op televisie om te vertellen over de drukte in de zorg tijdens de corona crisis. Britt gebruikte haar grote bereik om de corona crisis en de hashtag #ikdoenietmeermee onder de aandacht te brengen.

Vader van Britt is overleden

De vader van Britt is Willem Dekker. Hij is helaas op 13 november 2017 overleden nadat hij naar is gevallen op zijn werk. Nog regelmatig deelt Britt berichten over haar vader dat ze hem zo erg mist. Bij ‘Waar is de mol’ vertelt ze in 2019 aan Johnny dat ze het voor haar gevoel nooit heeft afgesloten. ‘Ik zie het lichaam als een omhulsel en zijn ziel is even weg. Die zie ik ooit wel weer. Hij is over twee weken wel weer terug’ dat is de wijze waarop Britt denkt om deze tijd door te komen.

Rondom haar vader weet Britt haar bereik op sociale media ook weer goed te gebruiken. Haar vader kon namelijk mensen redden omdat hij orgaandonor was. Hierover sprak Britt later bij de Wereld Draait Door om de nieuwe donorwet onder de aandacht te brengen.

Begin van haar televisiecarriere

In 2009 deed Dekker mee aan het datingprogramma ‘Take Me Out’ van RTL 5. Toen zij meedeed aan dit programma, was zij nog maar zeventien jaar oud. Bij het programma viel zij op als persoon omdat ze altijd zei wat ze op dat moment dacht. Ze had en heeft nog steeds geen blad voor haar mond tot hilariteit voor anderen. Ze is bekend geworden door haar quote ‘Hallo, ik ben Britt en ik ben stewardess. Mijn ingangen zitten hier, hier en hier.’ Terwijl ze het woord ‘hier’ zei, wees ze vervolgens lachend naar haar mond, vagina en kontgat. De hele zaal lag plat en Britt lachte voluit mee.

Volgende programma

Nadat haar persoonlijkheid wel beviel bij de programmamakers, werd ze gevraagd bij ‘Echte Meisjes in de Jungle’. Bij dit programma zitten vrouwelijke realitysterren in een jungle en moeten ze overleven. Britt heeft dit programma gewonnen en won €30.000,- . Kort daarna behaalde ze haar havo diploma.

Britt en Ymke

Aan ‘Take Me Out’ en ‘Echte meisjes in de jungle’ deed ook Ymke Wieringa mee. Ook zij viel op bij programmamakers waardoor Britt en Ymke aan elkaar werden gekoppeld. 

Samen maakte zij na ‘Echte meisjes in de jungle’ het online programma ‘De zomer van Britt en Ymke’. Hierin bezochten ze zomerse events. De twee vormden een spraakmakend en lachwekkend duo tot favoriet voor de kijkers. Hierna volgden er nog vijf andere programma’s met de twee meiden. Dit is de start van de televisiecarriere van Britt.

Dom

Door de opvallende uitspraken van Britt, vonden veel mensen haar dom. Ze zegt namelijk wat ze denkt en houdt zichzelf niet in. Als het aan ons ligt is Britt totaal niet dom, maar juist goudeerlijk. 

Presentatrice

Britt heeft meerdere programma’s voor kinderen gepresenteerd. Zij was onder anderen te zien bij ‘De Beestenbende’ en ‘Zapplive’ en ‘Zappsport’. Daarnaast was ze te zien bij ‘Sterren springen’ en ‘Te leuk om waar te zijn’ en ‘Voor het blok’ en ‘Wie van de drie’.

Recentelijk presenteert zij het het talentenprogramma ‘We want more’ waar zij een deelneemster een gulle gift gaf. De deelneemster deed mee om met het winnaars geld iets voor haar vriend te doen. Nadat zij niet had gewonnen, wilde Britt dit voor de deelneemster betalen.

 Zelf kreeg Britt van John de Mol uitbetaald met een paard voor haar werk voor Talpa. Ze wilde geen maandsalaris maar een paard. Dit heeft wel voor wat gedoe met de belastingdienst gezorgd.

Vermogen

 

Het vermogen van Britt wordt geschat op €700.000,- . Dat is niet niks voor iemand die nog geen dertig jaar is. Britt lijkt verstandig om te gaan met haar geld. Ze investeert het in paarden en goede doelen.

Dieren en paardenliefhebber

Britt is een groot paardenliefhebber en heeft op Youtube een account dat heet ‘PaardenpraatTV’. Alles op dit account gaat over paarden waar Britt en andere paardenliefhebbers video’s voor maken. Britt rijdt op hoog niveau paard en is te zien op events waarbij paarden centraal staan. Naast paarden heeft Britt ook veel honden.

 

You May Also Like