Deze zomerhitte kom je door met de volgende tips

Wil jij niet oververhit in de tuin zitten deze zomer? Wij geven je een paar tips om heerlijk af te koelen in je eigen tuin.

De zomers worden met het jaar warmer. Warmterecords worden gebroken en de opwarming van de aarde is goed merkbaar. We proberen op verschillende manieren om er toch het beste van te maken. Onze tuin is hier een goed voorbeeld van, we bedenken allerlei manieren om de tuin leefbaar te maken. Overdekte plekjes waar we kunnen ontspannen of creatieve oplossingen met veel groen dat je tuin afkoelt. Lees snel verder om nog meer tips te krijgen.

Creëer schaduw

Je kan op allerlei manieren schaduw in je tuin krijgen. Met de zomers die steeds warmer worden is schaduw ook echt nodig. Je kan een tuinhuisje kopen of ervoor kiezen om een schaduwdoek te spannen. Wij adviseren voor iets te kiezen waar je ook echt wil gaan zitten. Wanneer je een tuinhuis koopt en er vervolgens geen gebruik van maakt is het zonde. Of je spant een schaduwdoek, maar je zit liever toch in de voortuin. Denk er goed en slim over na.

Zo min mogelijk betegelen

Je wil in een tuin zo min mogelijk betegelen. Dit is omdat tegels sneller opwarmen dan bijvoorbeeld gras of planten. Zo zal een tuin die helemaal vol ligt met tegels veel warmer zijn in de zomer dan een tuin met heel veel gras en planten.

Begin vroeg in de ochtend

Wanneer je gewoon moet werken of je moet dingen doen zoals in de tuin werken. Begin dan vroeg in de ochtend. Op het heetst van de dag kan je dan heerlijk luieren. Hiervoor moet je natuurlijk even een ligstoel bestellen, en zodra die in huis is kan je heerlijk luieren wat je maar wil op het heetst van de dag.

Geef de planten water

Dit klinkt misschien als een hele gekke tip, want jij hebt het toch warm? Waarom moet je dan de planten water geven horen wij je denken. Het zit zo: ‘wanneer jouw tuin kurkdroog is zal de aarde er sneller opwarmen. Hierdoor zal het een stuk warmer worden in je huis. Wanneer jij de planten vochtig houdt door iedere ochtend te sproeien zal de hele tuin koeler zijn.

Drink zelf genoeg water

Heb jij een grote of een kleine tuin? Als het warm is wil je genoeg water drinken. Het kan helpen als er een koelbox in de tuin staat. Heb jij dus een lekkere plek gecreëerd waar je altijd zit. Zorg er dan voor dat de koude drankjes worden aangekocht om in de koelbox te zetten. Sluit hem aan op de momenten dat jij lekker in de tuin zit met vrienden en niemand hoeft meer op en neer te lopen. Zo verspil je ook geen energie.

Een zwembad

Deze laatste kon natuurlijk bij deze tips niet ontbreken. Met een zwembad kan je heerlijk afkoelen. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt er is altijd wel een zwembad op maat die in je tuin past. Dat een zwembad alleen voor kinderen is, is zeker niet waar. Ook voor volwassenen is het heerlijk afkoelen geblazen wanneer de zomer zijn intrede doet. Met al die warmterecords wil jij echt wel een zwembad in de tuin zetten.

 

You May Also Like