De basisprincipes van cryptocurrency: kopen, verkopen en investeren in coins

Tussen al die thrillers door wil je zelf ook wel eens wat spanning meemaken. Cryptocurrency zorgt in ieder geval voor veel spannende momenten en misschien ook wel voor een leuke winst. Wat moet je weten?

De basis van wat je moet weten over crypto

Je kent de cryptomarkt inmiddels een beetje door je eigen interesse, het nieuws of doordat mensen uit je omgeving ook investeren in cryptocurrency. Je bent in deze wereld terechtgekomen en wilt er ook aan meedoen. Dat betekent cryptomunten inkopen en cryptomunten verkopen op de juiste momenten. Maar wanneer is het juiste moment om toe te slaan? De basis is niet moeilijk, je moet alleen een beetje geld hebben en een beetje durf.

Zoek een coin uit die je leuk vindt

Investeren in iets waar je niet achter staat, werkt meestal niet goed. Dus zoek een coin uit die je leuk lijkt. Dat kan je makkelijk doen op internet door even wat te lezen over verschillende coins. Bekijk daarna hoeveel die coins waard zijn en bepaal hoeveel je van elke coin wil kopen. Er zijn nu al oneindig veel kleine en grote coins in de cryptowereld te vinden. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal af te gaan, maar bijvoorbeeld de grote jongens zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano en zo nog wat coins, zijn de moeite waard om even uit te pluizen. Zo investeer je in ieder geval in een coin die je ziet zitten en waar je vertrouwen in hebt. Je kan altijd later nog wisselen van coins, of direct investeren in meerdere ctyptomunten.

Wat zijn de verwachtingen?

Als je begint in de cryptowereld is het lezen van het internet best een goede opstap. Zoek per coin op wat de verwachtingen zijn voor de komende maanden of het komende jaar. Zo kan je snel leren over cryptocurrency en die kennis inzetten. Op die manier heb je al gauw per cryptomunt in de gaten of het een populaire coin is of niet. Natuurlijk zullen de verwachtingen niet precies uitkomen, maar over het algemeen zijn de verwachtingen wel aardig kloppend of in ieder geval in de juiste richting.

Langetermijninvestering

Als je begint met crypto’s kan het heel erg leuk en spannend zijn. Een keer een goede gok en direct winst is natuurlijk geweldig, maar dat kan ook gauw verslavend worden. Daar ligt een klein gevaar. Want investeren is natuurlijk nooit voor de korte termijn. Het is altijd leuk als het goed gaat en als het sneller gaat dan je eigen verwachtingen. Toch is de markt een onzekere markt. De ene dag kan een groot bedrijf besluiten om hun munten te verkopen, wachten tot de koers zakt en dan de volgende dag weer in te kopen. Jij als particulier kan daar best de dupe van zijn. Wees daarom niet gelijk gestrest als je een keer wat verlies maakt. Want, pas als je uitcasht is het verlies ‘echt’. Als je je geld op de investering laat staan en deze over tijd herstelt, is er niks aan de hand en zal het waarschijnlijk uitmonden in winst. Het duurt dan alleen iets langer.

You May Also Like