5 meest originele kerstfilms

De kerstperiode breekt aan en het wordt koud buiten. Tijd om gezellig met je gezin of familie en vrienden op de bank te hangen, dekentje erbij én een mooie kerstfilm aan te zetten. De meest bekende kerstfilms kennen we natuurlijk allemaal uit ons hoofd. Home alone, a Christmas Carrol… en films als Die Hard en Die Hard with Vengeance. Maar welke kerstfilms kun je nou opzetten om je te laten verbazen? Hieronder de 5 meest orginele en een beetje retro kerstfilms.

Elves (1989)

Deze golden but oldie is een kerstfilm die je gezien moet hebben. Zeker als je aan het piekeren bent over alternatieve kerstversiering, of niet een kerstboom maar iets anders dit jaar. Of je vraagt je misschien af: waar kun je een houten kerstboom kopen? Laat de kerstperikelen even achter je en ga deze film kijken. Elves is dan echt een welkome afleiding.  Het verhaal van deze film? Kirsten en haar twee knappe vriendinnen komen met een anti-kerstritueel. Ze roepen tijdens dit ritueel een ‘evil elf’ op. Het blijkt een stiekem plan van Kirstens opa, een Nazi-tovenaar. De elf moet Kirsten zwanger maken om zo een nieuw supervolk maken om de wereld mee te bevolken. Maar gelukkig is daar politieagent Dan, aka Grizzly Adams Hagerty, die dit niet zomaar toelaat. Het is vast een hele geruststelling dat je deze film in zijn geheel op YouTube kunt vinden.

Silent Night, Deadly Night (1984)

Deze film is niet voor mensen met een zwak gestel. Het is namelijk een zogenaamde slasherfilm. Een subgenre binnen het horrorgenre, waarbij een seriemoordenaar een aantal mensen vermoordt op zeer geweldadige wijze. Dus geen leuke kerstlampjes, rendieren of sneeuw in beeld, maar keiharde horror. Inspiratie voor een leuke houten kerstboom hoef je ook niet van Silent Night, Deadly Night te verwachten. Het is namelijk een film die vergelijkbaar is met Scream. De seriemoordenaar heeft alleen geen Ghostface-masker, maar een kerstmanpak, waarmee hij zichzelf beschermt. In de film is een hoofdrol weggelegd voor Linnea Quigley, de Scream Queen uit de jaren ’80. Uiteraard is ze in de film poedelnaakt.

Santa Claus Conquers the Martians (1964)

Santa Claus Conquers the Martians is de meest antieke film in deze Top 5. Hij is echt heel apart, maar je moet hem gezien hebben als je op zoek bent naar een originele kerstfilm. De Martians, een buitenaards volk met groene gezichten en snorkels op het hoofd hebben een vreemd idee. Ze denken namelijk dat ze hun eigen cultuur kunnen redden door de kerstman te ontvoeren. Ze hebben wel een duidelijk motief: op hun eigen planeet is er nou eenmaal niemand om de kinderen cadeautjes te geven. Ja, geef de Martians een ongelijk. Dat is een probleem dat vraagt om een oplossing.

Santa with Muscles (1996)

In deze film speelt een worstelaar die de rol van kerstman aanneemt. Deze worstelaar is niemand minder dan Hulk Hogan. Hij speelt een crimineel die achtervolgd wordt door de politie. Hij verschuilt zich vervolgens in een winkelcentrum, waar hij zich als kerstman vermomt. Na een klap op zijn hoofd, lijdt hij aan geheugenverlies. Hierdoor denkt hij dat hij echt de kerstman is. Dit levert natuurlijk hilarische taferelen op. Leuk weetje is dat de film al jaren te vinden is in de ‘Bottom 100 Movie’ IMDB. Een twijfelachtige eer natuurlijk. Deze film is wellicht ook de moeite waard om een heel jonge Mila Kunis in de film te spotten is. Als je dit wilt meemaken moet je vooruitspoelen naar 1 uur en 15 minuten. Op YouTube kun je makkelijk naar dit moment toescrollen. De hele film is daar overigens te bekijken.

Santa’s Slay (2005)

Deze film is echt bijzonder. In Santa’s Slay wordt een zeer orginele draai gegeven aan het kerstverhaal. De kerstman is namelijk de zoon van de duivel. Hoe dit komt? Helaas heeft hij een weddenschap verloren met een engel. Ja, daar komen problemen van natuurlijk. Hij had de afgelopen 1000 jaar lief moeten zijn en cadeautjes aan kinderen moeten geven.  De duizend jaar zijn voorbij en nu wil hij wraak. Oei, dat wordt spannend. De kerstman wordt vertolkt door Bill Goldberg, ook een worstelaar. Net als in Santa with Muscles. Wellicht kunnen zij gewoon erg goed kerstman spelen. Daarnaast zijn er nog meer bekende namen die meewerkten aan deze film:  James Caan, Fran Drescher, en Rebecca Gayheart.

Andere orginele kerstfilms

Heb je alle kerstfilms uit de top 5 gebingewatchet en krijg je er niet genoeg van? Terwijl je man misschien met je aan de slag wil gaan om orginele kerstboom te zoeken of een houten kerstboom van steigerhout te gaan maken? Zeg maar nee, want er zijn gelukkig nog veel meer leuke kerstfilms en gekke kerstfilms die de moeite waard zijn om eens te bekijken. Je kunt natuurlijk altijd de klassiekers opzetten of een Disney-film kijken, maar of je daar nou echt het allergelukkigst van wordt? Het is veel leuker om je te laten verrassen en misschien zelfs op het puntje van je stoel te belanden omdat de film zo spannend is.

Bikini Bloodbath Christmas (2009)

Dit moet je dan dus niet tegen je man zeggen, maar Bikini Bloodbath Christmas is al vaker genoemd in een lijst met de slechtste films ooit. De film is de derde in een reeks van films. Net als in de eerdere twee films gaat het om veel poep en plas, tieten, ranzigheid, geweld en veel doden. Deze film gaat toch niet zozeer om kerst, maar om de bloedbaden als we eerlijk zijn. De bloedbaden spelen echter rond kerst. Dus dat maakt het dan toch weer een kerstfilm.

You May Also Like