Shima Kaes: de ex van Johnny de Mol en de aanklacht

Shima Kaes is de ex vriendin van mediamaker Johnny de Mol. De Mol presenteert programma’s en maakt ze ook. Shima Kaes veroverde in 2014 het hart van de Mol. De twee raakten verlooft en een maand later gingen ze uit elkaar. In 2020 deed familie de Mol aangifte tegen Shima Kaes. Wie is Shima Kaes en waarom doet de familie de Mol aangifte tegen haar?

Familie de Mol

Voordat we kunnen vertellen waarom de familie de De Mol aangifte deed tegen Shima Kaes, vertellen we eerst wat over deze familie. Johnny de Mol is de zoon van John de Mol jr en zangeres Willeke Alberti. John de Mol is een grote mediaondernemer en televisieproducent en zijn vermogen wordt geschat op 2 miljard. De zus van John de Mol, de tante van Johnny dus, is Linda de Mol. De familie de Mol is dus een hele grote naam in bekend Nederland en ze hebben ook nog eens flink wat geld op de bank. 

2014, waar het begon

Shima Kaes en Johnny de Mol ontmoeten elkaar op een festival in het buitenland waar de vonk is overgeslagen. Of dit in 2013 was of 2014 is niet helemaal duidelijk. De relatie kwam in ieder geval in juni 2014 naar buiten. In die tijd vertelde Johnny de Mol in een interview bij Life 4 You dat Shima Kaes niet meteen op slag verliefd was. Eerst vond Shima hem helemaal niet zo leuk, maar na een tijd veroverde Johnny echt haar hart. Sinds oktober 2014 woonden ze samen in Amsterdam.

2015, de verloving en de breuk

Het was Koningsdag 2015 en Johnny de Mol ging op de grachten van Amsterdam op zijn knieën voor Shima Kaes. Shima zei ‘ja’ en ze dachten dat ze een hele mooie toekomst tegemoet zouden hebben. De twee begonnen met het plannen van de bruiloft en hier lijkt het mis te zijn gegaan. Een maand later, nadat Johnny op zijn knieën ging, was de verloving en de relatie alweer over. De echte reden is niet volledig duidelijk, maar entertainment deskundige Albert Verlinde deed er bij RTL Boulevard een uitspraak over: ‘De twee kwamen tijdens het plannen van het huwelijk erachter dat ze steeds meer verschillende ideeën over hun toekomst hadden.’

In Augustus probeerde Johnny opnieuw zijn verloofde terug te winnen, maar zij was al gevallen voor de Amerikaanse DJ Erick Morillo. Haar relatie met de DJ is uiteindelijk niks geworden. De twee zijn wel lang vrienden gebleven totdat hij overleed.

2016, Shima gaat in gesprek met Grazia

Shima Kaes deed in 2016 een boekje open over de korte relatie met Johnny de Mol. Aan het vrouwenblad Grazia vertelde zij haar kant van het verhaal. ‘We hadden serieuze trouwplannen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Johnny riep vaak dat hij rustiger was geworden en dat het wilde randje eraf was. Hij wilde zich graag settelen en met mij een gezin stichten. Wij waren tot over onze oren verliefd. Ik begon te merken dat hij er niet klaar voor was, terwijl hij telkens bleef roepen van wel.’ zegt Shima aan de Grazia. De twee waren enorm verliefd. ‘Dan ga je zo’n grote liefde ook niet zomaar opgeven om een paar schoonheidsfoutjes, zeker niet als je ziet dat de wil er is om het juiste te doen. Toen Johnny mij ten huwelijk vroeg ben ik ervoor gegaan, omdat ik er op dat moment in geloofde, in hem geloofde.’ 

Schoonheidsfoutjes

Schijnbaar werd Shima na de verloving met een paar feiten geconfronteerd die ze voor zichzelf houdt. ‘Ik kan je dit vertellen, we zijn niet op een heel chique manier uit elkaar gegaan en ik ben er lang kapot van geweest.’ Johnny zou een aantal schoonheidsfoutjes hebben gemaakt. ‘Of er bedrog in het spel was? Als je doelt op of ík ben vreemdgegaan, want deze speculatie ging ook rond: nee! Als er iemand trouw en loyaal is, ben ik het wel.’ benadrukt Shima aan de interviewster van de Grazia. 

2020 – Het boek

Het is een tijd stil geweest tussen Shima en Johnny, maar een boek laat de boel weer opschudden. In november 2020 verscheen de ongeautoriseerde biografie van de familie de Mol. In het boek ‘De Mol: De machtigste media familie’ staat dat Johnny de Mol zijn ex Shima Kaes mishandelde. De auteur van het boek, Mark Koster, heeft deze informatie gedeeld met Johnny de Mol en zijn vader. In ruil voor een schikkingsbedrag zouden de passages over de relatie niet in het boek belanden. Shima Kaes zegt dat ze niet aan dit boek heeft meegewerkt en heeft zich weinig tot niet uitgelaten naar de media over de relatie. Toch liet de familie De Mol het er niet bij zitten en deed aangifte tegen de juridische adviseurs van Shima. De aangifte gaat om een poging tot afdreiging, een vorm van afpersing zonder dat er sprake is van geweld.

2020 – Shima onderneemt juridische stappen

Op reactie van de familie de Mol onderneemt Shima Kaes juridische stappen tegen Johnny de Mol vanwege een ‘onterechte aanval’. Zij zou zich namelijk niet hebben uitgelaten naar de media en heeft niet meegewerkt aan het boek. Daarnaast onderneemt ze ook juridische stappen tegen de auteur van het boek omdat ze niet zou hebben meegewerkt aan het boek, maar deze suggestie wel wordt gewekt. Ook verspreidt de auteur privé informatie en daar wil Shima ook een aanklacht tegen doen.

Hoe dit verder af gaat lopen is niet bekend. Shima lijkt rustig haar leven de lijden op Ibiza waar ze nu woont. We gaan het zien wie er wint.

You May Also Like