Beste Young Adult Boeken die zijn verfilmd

Het is heerlijk om een young adult boek te lezen. Het neemt je vaak helemaal mee in het verhaal en de personages zijn vaak zeer bruisend en boeiend. Het is niet vreemd, dat men vele young adult boeken verfilmd heeft. We bespreken er graag een paar met je.

Cirque du Freak: The Vampire Assistant

Het is een film welke gebaseerd is op de Darren Shan boekenserie. De film gaat over een schooljongen, waarvan het leven verandert als hij de grote Freakshow bezoekt. Hier komt hij in aanraking met weerwolven, monsters en vampiers. Ook zijn er vrouwen met baarden. Hij denkt erover na om het gezelschap te volgen en er bij te blijven.

Everything, Everything

Het verhaal gaat om de tiener Maddy Whittier. Ze is allergisch voor de wereld. Ze kan haar huis niet verlaten. Het enige contact heeft ze met haar moeder en met haar verzorgster. Ze lijkt vrede te hebben met haar situatie. Tenminste tot Ollie bij haar komt wonen en ze gevoelens voor hem krijgt.

The Maze Runner

Thomas wordt wakker en hij zit gevangen in een groot labyrint. Hij heeft vreemde dromen over een WCKD organisatie. Er zijn slechts flitsen van zijn verleden. Hij krijgt aanwijzingen over het labyrint en moet het ontsnappen. Een geweldig verhaal. Er zijn meerdere delen van The Maze Runner, en de nieuwste film is nu te bewonderen in de bioscoop.

I Am Number Four

De film is op het boek van Pittacus Lore gebaseerd. Drie mensen worden vermoord. Wie volgt? John Smit is een tiener met een verborgen identiteit. Kan hij ontsnappen aan de vijand? John woont samen met een beschermer in Ohio. Hij maakt er veel mee. Zijn eerste liefde, nieuwe krachten en ook nieuwe connecties met nieuwe mensen.

Midnight Sun

Overdag is Katie Price alleen in huis door haar ziekte. Zonlicht is dodelijk voor haar. In de avond komt ze tot leven en speelt ze gitaar voor reizigers bij het treinstation. Ze ontmoet Charlie en wordt verliefd. Ze verbergt haar ziekt evoor twee jaar met hem. Tot………die mooie zomer.

The Hunger Games

Noord Amerika bestaat uit twaalf districten die een deelnemer leveren voor The Hunger Games. De jongeren worden in een arena gezet, waar er nog maar eentje uit mag komen. Het is een spannend verhaal. Het gaat om het overleven.

Divergent

Het gaat om het boek van Veronica Roth. In Chicago wordt de maatschappij in vijf fracties opgedeeld. Iedereen moet kiezen waar ze bij willen horen. Er ontstaan spannende scenario’s.

You May Also Like