Hero Fiennes-Tiffin: 5 leuke feitjes over hero fiennes-tiffin

Harding Scott uit After, Tom Riddle uit Harry Potter en Brooks uit The Silencing, zijn een aantal karakters die gespeeld zijn door Hero Fiennes-Tiffin. Deze jonge engelse acteur heeft al in aardig wat grote producties mogen spelen. Maar wie is deze jongen? En in wat voor films heeft hij gespeeld?

Hero Beauregard Faulkner Fiennes Tiffin, geboren op 6 november 1997 in Londen, is een Engelse acteur en model. Hij staat bekend om zijn hoofdrol als Hardin Scott in de filmreeks After en om zijn rol als de elfjarige Tom Riddle, de jonge versie van de antagonist Lord Voldemort, in de film Harry Potter and the Half-Blood Prince.  Zijn vermogen wordt geschat rond de 500.000 dollar en hij zou op dit moment geen vriendin of relatie hebben.

Wie is hij?

Fiennes Tiffin is de zoon van filmregisseurs George Tiffin en Martha Fiennes. Zijn zuster en broer zijn Mercy (die de rol van Little Georgiana speelde in The Duchess) en Titan Fiennes-Tiffin. Zijn oom is de bekende Ralph Fiennes die de rol van de ‘oude’ Voldemort vertolkt in de Harry Potter films. Fiennes-Tiffin werd gekozen uit duizenden jonge acteurs die auditie deden voor de rol.

Films

 • 2008 – Bigga Than Ben, rol Spartak
 • 2009 – Harry Potter and the Half-Blood Prince, rol Marten Asmodom Vilijn
 • 2012 – Private Peaceful, rol Charlie
 • 2019 – After, rol Hardin Scott
 • 2020 – The Silencing, rol Brooks
 • 2020 – After We Collided, rol Hardin Scott

Televisie

 • 2018 – Safe, rol Ioan Fuller
 • 2018 – The Tunnel, rol Leo
 • 2019 – Cleaning Up, rol Jake
 • 2020 – Day by Day, rol Sam

5 weetjes over de jonge After-acteur

 1. Hij heeft geen tatoeages
  Alhoewel hij in de film After en After We Collided vol met tattoo’s zit, heeft Hero in het echte leven geen enkele tatoeage. ‘Het idee vind ik wel tof, maar ik weet niet of ik zo’n commitment kan aangaan. Voor de film vond ik het wel leuk om ze te hebben, omdat ik dan eindelijk kon zien hoe het zou staan!’, vertelt hij in een interview.
 2. Hero’s favoriete scene is uit de film After geknipt
  De favoriete scène van Hero in de eerste film After, was de scène waarin hij met een gitaar zijn boekenkast kapot mocht slaan. ‘Eigenlijk stond deze scène helemaal niet in het script, maar hebben we tijdens het filmen bedacht!’ Helaas is deze scène in de officiële bioscoopfilm er toch uitgeknipt en zul je deze dan ook nooit kunnen zien.
 3. Hero’s oom speelt ook in de Harry Potter films, maar dan als Voldemort
  Dat hij de acteerwereld in is gegaan, komt niet van een vreemde. Allebei zijn ooms aan de kant van zijn moeder zijn namelijk ook acteur, Joseph en Ralph Fiennes. Ralph Fiennes speelde als Voldemort in de Harry Potter films. In een interview met Cosmogirl vertelt Hero: ‘Ralph is altijd superpositief en steunt me enorm. Hij laat me altijd weten hoe hij op de hoogte is van wat ik aan het doen ben en dat hij trots op me is. Dat is super om van hem te horen. Maar eigenlijk zien we elkaar heel weinig. Als we elkaar eens in de zoveel tijd wel zien, praten we een beetje over werk en geeft hij me acteeradviezen. Maar het gaat vaak als snel weer over andere dingen, juist omdat we elkaar zo weinig zien.’
 4. Ook Hero’s ouders zijn geen onbekenden
  Niet alleen zijn ooms, maar ook zijn ouders zijn bekend in Hollywood. Ze zijn beide namelijk regisseur. Hero laat weten dat dit hem op een positieve manier heeft beïnvloed en ook wel een beetje heef geholpen in de acteerwereld. Maar hij zegt wel dat hij zichzelf altijd nog moet bewijzen.
 5. Hero wil zelf ook regisseur worden
  Zijn ouders achterna, is de grote droom van Hero. Hij wil dan ook liever achter de camera dan voor de camera zitten. Het liefst wil hij iets regisseren met een moeilijk script. Zodat het publiek heel de tijd moet raden wat er gaat gebeuren.

Nog meer weetjes over Hero…

Hero is ook model
Naast acteren heeft hij nog een andere passie. Namelijk de modellen wereld. Hij liep onder andere een keer mee in de Milaan fashion week met de show van Dolce en Gabbana. Op dit moment staat hij model voor het stoere merk Superdry.

Hij heeft auditie gedaan voor verschillende beroemde rollen
Hero deed auditie voor producties als Stranger Things, Dunkirk en The Hate U Give, maar het liep helaas niet goed af voor hem. Heb echter niet al te medelijden met hem, hij heeft tot nu toe een aantal gedenkwaardige klussen in zijn carrière gehad.

Hij is pas 23 jaar
Hero is een ontzettend jonge ster die zijn hele carrière nog voor hem heeft liggen. We zijn dan ook erg benieuwd wat we in de toekomst nog meer van hem zullen zien.

Hij heeft veel volgers op sociale media
Miljoenen fans volgens hem op Instagram. Mensen vinden het duidelijk waard om hem te volgen en vinden het interessant om te zien wat hij doet. Op zijn Instagram geeft hij een kijkje achter de schermen in zijn eigen leven en post hij af en toe modellen foto’s.

Het is niet bekend of hij een relatie heeft
Als hij een relatie heeft of aan het daten is, kan hij dat goed verborgen houden voor de media. Op dit moment weet dan ook niemand of hij een vriendin heeft. Zodra hij begint met daten zal het zeker niet lang een geheim blijven.

You May Also Like