De beste programma’s over mode en jurkjes

Kun jij ook nooit genoeg krijgen van kleding en adem jij mode? Dan kijk je vast vaak naar documentaires of films over fashion. Maar wist je dat er ook een heleboel (Nederlandse) televisieprogramma’s zijn die gaan over jurkjes of alles wat met mode te maken heeft? Dan zijn deze programma’s zeker de moeite waard. Zit je al voor de buis?

Modepolitie

Ken je het legendarische programma ‘Modepolitie’ van Thijs Willikes en Manon Meijers nog? Hier werd je kennis over trends bijgespijkerd, hoorde je welke dingen wel en niet kunnen in de modewereld, en gingen ’modeagenten’ Thijs en Manon altijd de straat op om iemand uit te kiezen die ze een make-over aanboden. Na de make-over werden de gasten altijd warm onthaald door vrienden en familie, die hun dierbare amper meer herkenden, na zo’n fashionboost. Dat vonden ze soms positief, maar sommige familie en vrienden keurden de make-over vooral ontzettend af.

Say Yes To The Dress

Wat veel mensen betreft het beste programma op TLC. In het programma worden aanstaande bruiden gevolgd tijdens hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Terwijl familieleden je vrienden plaatsnemen op de bank, gaat een medewerker van de trouwjurkenwinkel met de bruid aan de slag om iets te vinden wat perfect bij haar pat. Voor elk budget en lichaam is er een perfecte jurk te vinden. De Nederlandse versie wordt gepresenteerd door de altijd hilarische Fred van Leer. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd.

Modemeisjes met een missie

In ‘Modemeisjes met een missie gaan drie ambitieuze onderneemsters (Maria Tailor, José Veldhuizen en Tamara Elbaz) aan de slag om hun grote plannen voor de toekomst uit te werken. Tamara Elbaz. Ontwerpt haar eigen kledinglijn en werkt in PR, Maria Tailor is succesvol model en begint aan een acteercarrière, en José ‘Josh’ Veldhuizen begint haar eigen kledinglijn -die vandaag de dag nog steeds ontzettend populair is- Josh V. De wereld maakte kennis met haar werk via dit programma, maar wordt tegenwoordig nog elke dag vaak gekocht en gedragen. Gepresenteerd door Gordon kan het amusement niet missen.

Door het oog van de naald

Heb je een talent voor naaien en maak je zelf de mooiste creaties? Dan kun je je opgeven voor RTL 4 programma ‘Door het Oog van de Naald’ in het programma nemen tien duo’s het tegen elkaar op in een naaicompetitie. Het gaat er niet alleen om wie de mooiste ontwerpen maakt, maar ook wie de beste techniek heeft en onder tijdsdruk kan werken. Je ziet de mooiste ontwerpen langskomen die allemaal met zorg en aandacht zijn samengesteld. Niet alleen heel vermakelijk om naar te kijken, maar ook best leerzaam. En aanstekelijk, want voor je het weet zit je zelf ineens achter de naaimachine.

Amayzine

De redactie van off- of online tijdschrift Amayzine werd een tijdje door RTL 5 gevolgd. Hoe gaat het er nou echt aan toe op een moderedactie? Hoe is het om als journalist naar fashionweeks te gaan en hoe en wat schrijf je daarover? De vijf editors, onder leiding van hoofdredactrice en founder May-Britt Mobach, worden gevolgd tijdens fotoshoots, werkdagen op de redactie en natuurlijk fashionweeks.

You May Also Like