Helene Hendriks: partner, salaris & meer feitjes

Hélène Hendriks (06-08-1980) is 40 jaar en is een vrouw met een echte sport en werkmentaliteit. Ze is een televisiepresentator en verslaggever en voormalig hockeyster. Voor menig man of vrouw een echte droomvrouw. Hoe Hélène is gekomen waar ze nu staat, lees je hier.

Televisie carrière

Hélène ken je waarschijnlijk wel als je van voetbal en sport houdt. Ze is namelijk verslaggever van Fox Sport en staat bij bijna elke grote wedstrijd langs de lijn. Hier interviewd ze voetbalspelers en coaches uit de voetbalwereld. Ze is vaak te zien bij Voetbal International waar ze toelichting geeft op de programmering van voetbal.

Veronica

Ook is ze het vaste gezicht van de Champions League wedstrijden. Samen met Wilfred Genee presenteert ze programma’s rondom dit grote voetbal event. Daarnaast is ze veel bij Veronica te zien. Hier presenteert ze programma’s rondom de kickbox evenementen van Glory. Samen met Wilfred Genee had ze de talkshow ‘Café Hendriks en Genee’. Hier bespraken ze elke zondagavond de afgelopen week door samen met gasten. Door lage kijkcijfers is dit programma van de buis gehaald.

Lokale omroep

Hélène Hendriks heeft deze televisie carrière te danken aan haar eerdere werk bij de lokale omroep. Bij Brabant10 presenteerde Hendriks sportprogramma’s. Bij haar favoriete club NAC presenteerde ze NAC TV. Hier viel zij op waarna ze bij Omroep Brabant presentatrice werd van het programma ‘FC Brabant’. Hier werden alle wedstrijden van de Brabantse Jupiler League uitgezonden. Ook heeft ze nog even bij de Limburgse zender L1 gewerkt en deed ze verslag van de eredivisie wedstrijden bij Roda JC Kerkrade. Hierna begon ze in 2013 bij Fox Sports.

Vrouw in de sportwereld

Hendriks is een bijzondere verschijning naast de televisie namen als Johan Derksen en Wilfred Genee. Dit zijn vaak mondige mannen die geen blad voor de mond hebben. Toch staat Hendriks heel goed haar mannetje binnen de masculine voetbal wereld. Ze is absoluut niet op haar mondje gevallen en werd in 2015 al de vrouwelijke Johan Derksen genoemd. In een interview met Elsevier vertelde ze al dat ze dan ook vooral met mannen om gaat. Voor haar is het vanzelfsprekend dat ze dit werk doet.

Oud-hockeyster

De passie voor sport komt niet zomaar ergens vandaan waaien. Ze begon al op jonge leeftijd met hockeyen bij Hockeyclub Prinsenbeek in Breda. Haar vader, moeder en haar twee tweelingzussen speelden ook allemaal hockey. Na de hockeyclub in Breda maakte ze een andere hockeyclub in Breda onveilig: de Bredase Hockey Vereniging Push. Hiermee ging ze naar de hoofdklasse.

Pink blessure

Bij Push heeft ze niet heel lang gespeeld. Na haar pink blessure werd ze uit het team gezet. Hendriks kwam met een strafschop uit voor de bal en de bal knalde tegen haar pink aan. Na een bloederig tafereel kwamen ze er in het ziekenhuis achter dat ze een stukje van haar pink mist. ‘Die lag nog op het veld en kon niet meer aangehecht worden’ vertelt Hendriks aan hockey.nl. Hierna mocht ze niet meer meespelen van de coach omdat hij bang was dat andere spelers te voorzichtig met haar zouden zijn. Dit zorgde voor een breuk in de vertrouwensrelatie met haar coach, want Hendriks was nog niet zo ver om te stoppen met hockey. Daarom besloot ze om naar een andere club te gaan.

Einde hockey carrière

In totaal heeft ze op hoofdklasse niveau twaalf jaar lang gespeeld voor clubs als Victoria, Rotterdam en Den Bosch. Op haar 23st zei een arts tegen haar dat ze moest stoppen met hockeyen. Dit was niet meer gezond omdat ze drie keer een hernia heeft gehad. Toch ging ze door met haar carrière als hockeyster. Ze stopte er pas echt mee toen ze 31 jaar was. De reden waarom ze stopten, is niet volledig duidelijk. Oud hockeyster Fatima Moreira de Melo heeft ooit bij Voetbal International gezegd dat ze is gestopt omdat ze te traag zou zijn op het veld. Daarnaast werkte ze ook al als sportverslaggever en hier ging haar voorkeur naar uit.

Sportmentaliteit

Haar kennis over sport en de sportersmentaliteit van andere sporters kan ze nu goed toepassen tijdens interviews. ‘Ik weet hoe het er in de kleedkamer aan toe gaat en hoe het voelt als je niet mee mag spelen’. Met deze kennis kan zij veel begrip tonen aan spelers.

Blonde spring in het veld en berichtjes van spelers

In het begin moesten voetbalspelers wel even wennen aan zo’n jonge blonde griet naast het veld. In het begin van haar carrière in de sportjournalistiek kreeg ze vaak berichtjes en vreemde verzoekjes van spelers uit de eredivisie. Het testosteron bij de voetballers gierden als gewoonlijk door het lichaam. Om welke spelers dit gaat, heeft Hendriks nooit naar buiten gebracht. Tegenwoordig ontvangt ze dit soort berichtjes ook niet meer van spelers omdat Hélène goed heeft laten zien wie zij is.

Partner

Voor veel mannen is Hendriks een droomvrouw, alleen is het niet bekend of er een man is die deze droomvrouw aan de haak heeft geslagen. Hierover laat zij niks bekend in interviews. ‘Ik houd dat prive’. Waar ze wel reactie op geeft is haar seksualiteit. ‘Ik ben niet lesbisch’ vertelt ze in een interview. Veel mensen denken namelijk van wel.

Salaris

Het is niet bekend wat Hélène verdient. Waarschijnlijk is het wel veel, want ze werkt bij het commerciële Talpa. Daarnaast is het algemeen bekend dat de televisiewereld en voetbalwereld goed verdient. 

You May Also Like