Beste Thriller films op Netflix in 2023

De zomervakantie komt eraan waardoor je meer tijd hebt om films te kijken! Niets is fijner dan na een lange warme dag naast het zwembad te liggen in de avond een thriller te kijken met je vrienden of familie. Daarom hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met de vijf beste thriller films die op Netflix staan.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Wij hebben deze lijst opgesteld op basis van de IMDb ratings. IMDb is De Internet Movie Database waar films en series worden beoordeeld. Zij vormen hier een grote autoriteit in. De cijfers komen vanuit kijkers, maar worden wel met IMDb indicaties gemeten. We hebben gekeken naar de beste films binnen het genre thriller en vervolgens gekeken welke films van de IMDb lijst op Netflix staan.

Deze lijst is opgesteld in mei 2021 en wordt elk jaar aangevuld op basis van het aanbod van Netflix op dat moment. Netflix kan nog wel eens films en series van hun platform verwijderen. Wanneer er in deze lijst een film staat die jij niet op Netflix vindt, dan kan het zijn dat Netflix de film heeft verwijderd.

1. The Dark Knight

Cijfer: 9,0
Deze film staat op nummer 1 in de IMDb lijst binnen het genre ‘thriller’ en is ook nog eens te zien op Netflix! Meer dan twee miljoen kijkers hebben op de film gestemd en dit heeft geleid tot een 9. Dat moet wel een goede film zijn! De film heeft dan ook 81 prijzen gewonnen en is voor 61 prijzen genomineerd.

De film is in 2008 uitgekomen en is het vervolg van de film ‘Batman Begins’. In deze film neemt Batman het op tegen zijn grootste vijand ‘The Joker’, gespeeld door Heath Ledger. In de DC Comics is The Joker de vaste vijand van Batman. The Joker is een psychopaat en ziet er doodeng uit: lijkbleke huid, groen haar en heeft altijd een creepy glimlach op zijn gezicht. In Nederland krijgt de film van de kijkwijzer de leeftijd ‘16 jaar’ vanwege de grimmige ondertoon. Als je van actie en fantasiefiguren houdt en een duistere en meeslepende film wilt zien dan is deze film een hele goede optie!

2. Inception

Cijfer: 8,8
Deze film uit 2010 staat op nummer 2 in de IMDb lijst en is ook te vinden op Netflix. Tijdens de 83st versie van de Oscaruitreiking ontving de film vier Oscars: beste cinematografie, beste visuele effecten, beste geluid (sound mixing) en de beste geluidseffecten (sound editing).

De film is een echte thriller en wordt ook onder verdeeld onder de genres spionagefilm, science fiction films en actiefilm. De film wordt ook wel als een scifi-thriller genoemd. In de film speelt de bekende acteur Leonardo DiCaprio en actrice Marion Cotillard. In de film worden dromen en realiteit met elkaar verweven. Er is een dief die geheimen steelt via de dromen van mensen. De dief probeert het onderbewustzijn van een belangrijke C.E.O te beïnvloeden door er een gevaarlijke missie in te planten. Een spannende film die zeker de moeite waard is!

3. Seven

Cijfer: 8,6
Top acteurs als Brad Pitt en Morgan Freeman spelen een rol in deze spannende film uit 1995. De twee acteurs spelen twee rechercheurs die opzoek zijn naar een seriemoordenaar. Deze seriemoordenaar doodt zijn slachtoffers volgens de zeven hoofdzonden: vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, afgunst, hoogmoed en wraak. Het is een duistere thriller die zich afspeelt in een onbekende, donkere en regenachtige stad. Filmrecensenten zijn lovend over de stijl hoe de film is gemaakt. Veel donkere sets en een sombere cinematografie. In de film zijn geen moorden te zien, maar er wordt wel over gesproken in de dialogen. Dat maakt de film zo spannend.

4. The Silence of the Lambs

Cijfer: 8,6

Dit is de verfilming van een boek van Thomas Harris. Deze film gaat over Hannibal Lecter als hoofdrolspeler. Het begint met dat Hannibal zit opgesloten in een zwaarbeveiligde inrichting in Baltimore. Ze hebben zijn hulp nodig bij een andere lopende zaak naar Buffalo Bill. Hannibal zou zich namelijk beter kunnen inleven in de geest van een seriemoordenaar. In the Silence of the Lambs kom je erachter of dit ook zo is.

5. Gisaengchung

Cijfer: 8,5

In 2019 kwam de film in Nederland uit onder Parasite. Maar in het Zuid-Koreaans is de originele titel: Gisaengchung. Deze film zit boordevol scherpe satire, zwarte comedy en horror. Deze film speelt zich af in Zuid-Korea en gaat over een arm gezin dat plannen smeet om te profiteren van rijke familie. Dit doen ze door snode plannen op te zetten. Maar gaandeweg komen ze erachter dat er niet al te zuiver wordt gespeeld. Wat is de reactie van de rijke familie?

6. Drishyam

Cijfer: 8,3
De tweede film (Drishyam 2) is met een 8,8 beoordeeld, maar deze staat helaas niet op Netflix. Gelukkig kunnen we wel de eerste film op Netflix kijken die met een 8,3 is beoordeeld. Deze film is op 31 juli 2015 uitgekomen. Het is een misdaadthriller die zich in India afspeelt. In de film wordt ook Indiaas gesproken. De film gaat over een doodnormale eenvoudige man. De man wordt verdacht van een moord. Dat hij verdacht wordt, komt doordat de zoon van een belangrijke politieambtenaar is vermoord. Deze zoon viel de dochter van de man lastig dus er is een vermoeden dat de man het uit wraak heeft gedaan. De man neemt het natuurlijk op voor zijn dochter! Of de man deze moord echt heeft gedaan en door wie de zoon dan is vermoord blijft een mysterie. Het is uiteraard geen mysterie als je de film gaat kijken. Of wordt het pas verteld in het tweede deel? Je zult het weten wanneer je de film kijkt!

7. Andhadhun

Cijfer: 8,2
Deze film staat op nummer 32 in de Top 100 Thriller lijst van IMDb. De film is een duistere comedy. Het gaat over een top pianist die visueel beperkt is, althans: hij doet alsof hij blind is. Zo krijgt hij als pianist meer lof en vinden mensen het bijzondere verschijning dat hij blind zo goed piano kan spelen. In het voorstukje op Netflix zie je de blinde pianist piano spelen terwijl er in dezelfde ruimte een lijk wordt opgeruimd. De pianist is per ongeluk getuigen van een moord op een bekende filmster. Hij moet doen alsof hij het lijk niet ziet en speelt gewoon door, want hij was natuurlijk ‘blind’. De film speelt zich af in India en wordt ook gesproken in de Hindoestaanse taal.

8. MOTHER/ANDROID

4,6 sterren (van de 5)

Deze film is in 2021 nieuw verschenen op Netflix. Een film met een topcast, waaronder Chloë Grace Moretz die we kennen van veel rollen toen ze nog jongeren was. Maar ondertussen is uitgegroeid tot een volwassen actrice van hoog niveau. Naast haar staat acteur Algee Smith. Die niet gerelateerd is aan Will Smith. In deze film zien we een jonge vrouw die zwanger is in een periode dat de post apocalyptische wereld wordt geteisterd door een gewelddadige opstand. Ruim anderhalf uur zit je op het puntje van je stoel. Wat gebeurt er met het stel? Vinden ze op tijd een veilige plek voordat de baby komt? En kun je überhaupt een baby veilig ter wereld laten komen in een post apocalyptische wereld? Wie is goed en wie je kan je absoluut niet vertrouwen in een wereld die in de brand lijkt te staan.

 

You May Also Like