Ortál Vriend: Relatie, Afkomst, Carriere en meer feitjes

Als je veel naar Flikken Maastricht of Flikken Rotterdam hebt gekeken, dan ken je haar vast wel. Actrice Ortál Vriend is een jonge dame die al veel mooie rollen in series heeft gehad. Ze heeft nog een hele carrière voor haar en wij denken dat zij het honderd procent gaat maken in de filmwereld. Houdt haar in de gaten, want dit is Ortál Vriend!

Waar het begon

Ortál Vriend is op 7 september 1992 geboren in Hoorn, Noord-Holland. Ze is van Nederlands en Israëlische afkomst. In Hoorn is waarschijnlijk haar interesse voor theater en acteren ontstaan. Aan de Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen volgden Ortál haar middelbare school. Nadat ze hier klaar was, verruilde ze het plattelandse Noord-Holland voor het heuvelachtige Limburg. Hier volgde zij in Maastricht de toneelacademie. In 2016 studeerde zij hier af als actrice.

Film biografie

Na de studie is ze inmiddels werkzaam als actrice voor meerdere series en films van Nederlandse bodem. Ze heeft dan ook al een mooie lijst op haar naam staan.

4JIM – 2015

Tijdens haar studie in Maastricht was Ortál al werkzaam in enkele films. In 2015 speelde ze de rol Anouk in de film ‘4JIM’. Deze film gaat over de achttienjarige Jim die na heel veel chemokuren eindelijk verlost is van kanker. Hierna begint zijn eerste zomer die hij viert met zijn vriendengroep. Zij doen alles voor Jim. Ortál Vriend speelt als Anouk een van de vrienden van Jim.

Celblok H – 2016

In 2016 speelde Ortál de rol van Tamar Beukema in de Nederlandse dramaserie Celblok H. In deze serie gaat het om verschillende groepen gevangenen in een vrouwengevangenis. De serie is een Nederlandse bewerking van de Australische serie Wentworth. Ortál had in deze serie een bijrol en was te zien in aflevering 10 van seizoen 4.

Flikken Maastricht – 2016

In de bekende serie Flikken Maastricht speelde Ortál de rol van Janneke Eurlings. Flikken is een Vlaams woord voor ‘politie’. Het is dan ook een Nederlandse politieserie die zich afspeelt in Maastricht en directe omgeving. Ortal had een kleine rol in deze serie.

Taal is zeg maar echt mijn ding – 2018

In de film ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ speelde Ortál een kleine rol. De film is een vertaling van het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse. Ortál speelt ‘Desteny’ in de film.

Flikken Rotterdam – 2018 tot heden

Ortál Vriend is vooral bekend geworden door Flikken Rotterdam en is op dit moment bezig met het opnemen van het vijfde seizoen van de serie. Hier speelt zij dan ook een grote rol en zit sinds seizoen 3 in de serie. Ortál speelt de rechercheur Noucha van Vliet. Flikken Rotterdam is verbonden met Flikken Maastricht. De schrijver van de twee series, Victor Reinier, zegt dat er een verbintenis is door middel van cross-overs van personages. Bij Ortál is dit alleen niet helemaal het geval. Zij speelt een ander personage en heeft in Flikken Rotterdam een veel grotere rol dan in Flikken Maastricht.

Mocro Maffia – 2018 tot heden

Misschien is Ortál als persoon geen bad girl, maar zij als actrice is dat in ieder geval wel. Ze lijkt enorm geschikt te zijn voor politie en maffia series. In Mocro Maffia speelt ze Lydia. Mocro Maffia is een misdaadserie over de onderwereld in Amsterdam.

Der Amsterdam-Krimi – 2020

In deze serie speelt Ortál de rol van ‘Mandy’. Ortál is in twee afleveringen te zien in deze serie. Het is een tweedelige Duitse serie. Het gaat over een Duitse drugsbaron die naar Amsterdam reist om aan een veroordeling te voorkomen. Aan de serie werken Nederlandse en Duitse acteurs aan mee.

Relatie

Ortál Vriend lijkt een vriend te hebben. Ze deelt een foto met een man op haar Instagram. Vele mensen reageren met hartjes en ‘Instagram Official’! Hoe de beste man in kwestie heet, is niet duidelijk. Ze heeft hem namelijk niet getagged in het bericht. Misschien wilt ze het bewust geheim houden vanwege haar bekendheid? Wij vinden het natuurlijk heel leuk om zulke mooie mensen samen te zien en dat ze verliefd zijn.

De Slimste Mens

Ze is actrice, een prachtige vrouw en ook de Slimste Mens, of niet? In de uitzending nam ze het op tegen journalist Gijs Rademaker en sportman Bart Vriends. Helaas heeft ze de uitzending niet gewonnen, maar wij geloven dat ze ‘the beauty and the brains’ heeft.

Schaatsprogramma De Ijzersterke

De Ijzersterke is een sportprogramma van de AVROTROS dat werd uitgezonden tijdens het schaatsseizoen van 2019/2020. In het programma werden twee teams met zes mannen en zes vrouwen gevormd. Het mannenteam werd begeleid door Rintje Ritsma en het vrouwenteam stond onder leiding van Marianne Timmer. De deelnemers werden getraind om te kunnen langebaanschaatsen op professionele wijze. Uiteindelijk werd ze tweede in het hele programma. In de video op Instagram zegt ze dat ze bang was voor een verkeerde wissel. In het programma heeft daadwerkelijk een keer verkeerd gewisseld dus dat is best komisch.

Beach booty scheveningen

Ze lijkt het sporten niet los te laten en is op Instagram een heuse beach sport babe. Ze geeft deze zomer sportlessen op het strand in Scheveningen via @beachbootyscheveningen. Dit heeft zij zelf helemaal opgezet om mensen te helpen zodat ze gezond blijven. Daarnaast is ze ook helemaal gek op het strand, maar hé wie niet!

You May Also Like