Beste 10 Thrillers Boeken aller tijden

Het is bijna zomervakantie. Eindelijk een momentje rust voor jezelf na dit gekke jaar. Hopelijk heb je nu tijd om de hele dag aan het zwembad of op het strand te liggen met een goed boek. Zo kun je jezelf de hele dag wanen in een nieuw verhaal terwijl je de warme zon op je huid voelt en je billen schuren van het zand. Niets is spannender dan een goed Thriller boek die je aandacht altijd vasthoudt. Heb je keuzestress en weet je niet welk boek je meeneemt op vakantie? Wij geven je alvast een lijstje van de top 10 boeken aller tijden.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Deze lijst is gemaakt in de maand mei van 2021. De lijst is gebaseerd op basis van de aanbevelingen van Goodreads.com. Goodreads is een website waar boekenliefhebbers en auteurs samen komen en hun passie met boeken delen. Er ontstaat hierdoor een grote database met boeken en gebruikers kunnen annotaties, citaten en recensies van boeken lezen. Daarnaast beoordelen ze de boeken ook. Meer dan 90 miljoen mensen wereldwijd maken gebruik van Goodreads. De totale score van een boek is gebaseerd op meerdere factoren: het aantal mensen die op het boek hebben gestemd en welk cijfer de mensen dit boek geven. Dit cijfer is op een schaal van 1 tot 5.

#1 The Girl with the Dragon Tattoo

Beoordelingscijfer: 55.168

Het boek is geschreven door Stieg Larsson en is ook verfilmd. De auteur is Zweeds en is ook een politiek activist. Het boek is het eerste deel van de Millennium trilogie van de Zweedse schrijver. Het boek gaat over een moordzaak die 44 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Harriet Vanger verdween van een familiebijeenkomst en kwam nooit meer terug. Een duo gaat de moordzaak onderzoeken en komt er op een gegeven moment achter dat de moord te linken is aan meerdere moorden die 44 jaar geleden plaats vonden. Hierdoor ontdekken ze een donkere kant van de familie van Harriet.

#2 The Da Vinci Code

Beoordelingscijfer: 51.856

Auteur Dan Brown schreef dit boek dat is uitgegeven in 2003 en ook is verfilmd. In het boek ontstaat er een fictieve zoektocht naar de Heilige Graal. In het boek wordt onthuld dat in deze Graal niet het bloed van Jezus Christus is gevangen toen hij aan het kruis werd opgehangen.

#3 Operation Hail storm

Beoordelingscijfer: 42.000

Brett Arquette schreef dit boek en publiceerde het in 2017. De hoofdpersoon, Marshall Hail, is een nobelprijswinnaar. Nadat zijn familie is vermoord door een terroristische aanslag besluit hij alle personen te vermoorden die op de top 10 terroristen lijst staat. Deze lijst is van de FBI.

#4 Angels and Demons

Beoordelingscijfer: 39.165

Het boek is geschreven door Dan Brown. Hiermee heeft Dan Brown al twee boeken in dit lijstje. Het boek is ook verfilmd. De Nederlandse vertaling van het boek is ‘Het Bernini Mysterie’. In het boek wordt er een reis terug in de tijd gemaakt waarin er wordt geprobeerd de strijd tussen religie en wetenschap te verklaren.

#5 The Girls Who Played with Fire

Beoordelingscijfer: 32.378

Het tweede boek van Stieg Larsson in deze lijst is het boek ‘The Girls Who Played with Fire’. Het boek is het tweede deel van de Millennium-trilogie van Larsson. Deze trilogie is overigens pas uitgekomen nadat Stieg Larsson overleed in 2004. Ze vonden deze boeken in het archief en werden een groot succes binnen de misdaadromans.

#6 The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest

Beoordelingscijfer: 27.696

Stieg Larsson domineert deze lijst! Zeker met zijn Millennium-trilogie, want dit is het derde boek van deze trilogie. Het is een vervolg op ‘The Girls Who Played with Fire’ en het gaat over wraak, angst en moord. Deze trilogie is een goede optie voor deze zomer als je lekker veel wilt lezen.

#7 The Silence of the Lambs

Beoordelingscijfer: 25.699

Dit boek is geschreven door Thomas Harris en is ook verfilmd. Het gaat over Hannibal Lecter, een seriemoordenaar. Zijn bijnaam is Hannibal de Kannibaal omdat hij letterlijk delen van slachtoffers opat. Daartegenover is Hannibal ook een psychiater en stond hoog op deze maatschappelijke ladder. Deze twee dingen lijken hem in de weg te zitten.

#8 And Then There Were None

Beoordelingscijfer: 22.527

Dit boek is geschreven door Agatha Christie. Het gaat over tien vreemden op een privé eiland voor de kust van Devon. De eigenaar van het eiland is nergens te vinden. De tien vreemden hebben schijnbaar iets overeen: een slecht verleden. Daarnaast hebben ze een geheim dat hun lot zou kunnen zijn. Ze hebben allemaal een moord gepleegd. In elke kamer in het huis op het eiland stond deze tekst: “Ten little boys went out to dine; One choked his little self and then there were nine. Nine little boys sat up very late; One overslept himself and then there were eight. Eight little boys traveling in Devon; One said he’d stay there then there were seven…’’ Je kunt wel raden hoe deze tekst verder gaat. Op welke manier zou je zelf moeten uitvinden.

#9 The Bourne Identity

Beoordelingscijfer: 20.341

Dit boek is geschreven door Robert Ludlum. Het boek gaat over Jason Bourne waarvan niemand weet wie hij is. Het enige wat mensen weten is dat hij vier miljoen dollar op een Zwitserse bank heeft staan.

#10 The Shining

Beoordelingscijfer: 19.089

Dit boek van Stephen King staat dan misschien wel op nummer 10, maar is zeker niet de minste. Het boek is verdeeld in 5 delen en is ook verfilmd. Het gaat over een gezin dat in het winterseizoen een verlaten hotel beheert. In dit hotel blijkt het te spoken.

You May Also Like