Beste Thriller series op Netflix in 2021

Halloween is misschien nog ver weg, maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met griezelen en spannende series te kijken. Daarnaast kan het nooit kwaad om een thrillerserie te kijken als het geen Halloween is. Heb jij zin om een spannende serie te kijken op Netflix en deze lekker te bingewatchen? Wij hebben alvast de beste thriller series, die op Netflix staan, op een rijtje gezet. Pak de popcorn er maar alvast bij!

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Wij hebben deze lijst opgesteld op basis van de IMDb ratings. IMDb is De Internet Movie Database waar films en series worden beoordeeld. Zij vormen hier een grote autoriteit in. De cijfers komen vanuit kijkers, maar worden wel met IMDb indicaties gemeten. We hebben gekeken naar de beste series binnen het genre thriller en vervolgens gekeken welke series van deze IMDb lijst op Netflix staan.

Deze lijst is opgesteld in mei 2021 op basis van het aanbod van Netflix op dat moment. Netflix kan nog wel eens series van hun platform verwijderen. Wanneer er in deze lijst een serie staat die jij niet op Netflix vindt, dan kan het zijn dat Netflix de serie heeft verwijderd.

1. Breaking Bad

Cijfer: 9.4
Meer dan 1 miljoen mensen hebben op Breaking Bad gestemd en hier komt een ontzettend hoog cijfer uit. Dit kan niet anders dan dat Breaking Bad een hele goede thriller serie is! De serie gaat over een terminaal zieke scheikundeleraar die dood gaat. De acteur Bryan Cranston vervult deze rol. Hij probeert samen met een oud-leerling (Aaron Paul) de toekomst van zijn gezin veilig te stellen voor wanneer hij er niet meer is. Dit doet hij door crystal meth te produceren en door te verkopen. Je kunt wel begrijpen dat hij hiermee zichzelf in benarde situaties wringt.

De serie speelt zich af in Albuquerque, de grootste stad van de staat New Mexico. Hier is het ook opgenomen. In de series wordt er veel gewerkt met flashbacks en flashforwards die pas op het einde of soms pas vele afleveringen later duidelijk worden. Bij deze serie moet je letten op elk detail, want ze kunnen later in de serie zomaar een belangrijke betekenis hebben. Een perfecte serie voor mensen die houden van het ontrafelen van puzzels en mysteries.

2. Sherlock

Cijfer: 9,1
Sherlock is een Britse serie binnen het genre crime, drama, thriller en mystery. Sherlock Holmes wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch. Holmes is een hele goede detective die veel moorden oplost. De verhalen zijn gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle (1859 – 1930). De auteur liet Sherlock Holmes in 1887 voor het eerst in zijn boek ‘A Study in Scarlet’ verschijnen. Het personage werd erg bekend, verscheen ook in tijdschriften en zorgde voor vernieuwing in detectiveverhalen. Tot op zekere druk van de auteur Arthur Conan Doyle. Hij kon de druk van het personage niet meer aan schreef in 1891 het volgende naar zijn moeder: ‘Ik denk erover Holmes te doden… zodat hij eens en voor altijd verdwenen is. Hij leidt mijn gedachten af van betere dingen’. In 1893 heeft de auteur het personage ‘vermoord’. Tot op veel verzet van zijn lezers. Nu is het fictieve personage Sherlock Holmes nog steeds op Netflix terug te zien in de serie ‘Sherlock’, ‘Sherlock Holmes’ en ‘Enola Holmes’. Liefhebbers van het personage kunnen hem niet loslaten.

3. Fargo

Cijfer: 8,9
Deze film is een echte misdaadserie. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film Fargo uit 1996. Het verhaal speelt zich af in Bemidji in Minnesota in 2006. Het begint met misdaadsyndicaat Lorne Malvo (gespeeld door Billy Bob Thornton) en verzekeringsagent Lester Nygaard (gespeeld door Martin Freeman) die met elkaar en met de politie op de vuist gaan. Er vallen meerdere doden. Mensen proberen de zaak op te lossen maar ze worden tegengewerkt. Niet alleen door andere mensen, maar ook door de politie. Een hele spannende serie waar niets is wat het lijkt.

4. Dark

Cijfer: 8,8
Dark is een Duits sprekende thriller en misdaadserie. Het is een serie gemaakt door Netflix dus het is een zogeheten ‘Netflix Original’. Volgens de VPRO gids is de serie ‘tijdreizen (en bingewatchen) voor gevorderden’.

De serie speelt zich af in 2019 in het Duitse dorpje Winden. Hier raken kinderen vermist uit het dorpje. Niemand weet hoe dit komt. In de serie gaat het om vier families die op zoek gaan naar de kinderen. Tijdens de zoektocht komen ze tot interessante ontdekkingen over het dorp en mysteries van drie generaties voor hen. Op een gegeven moment speelt de serie zich af in vijf tijdlijnen omdat de personages kunnen tijdreizen. De serie heeft een boven natuurlijke twist.

5. Narcos

Cijfer: 8,8
De serie ‘Narcos’ is ook een Netflix Original serie. Volgens IMDb valt de serie onder de genres biography, crime en drama. Erg logisch want in deze bloedstollende drama serie krijg je een kijkje in een waargebeurd verhaal over het geweld en de machtsstrijd van grote drugskartels in Colombia. Het gaat over Pablo Escobar (gespeeld door Wagner Moura), een van de grootste drugscriminelen uit Colombia. In de serie gaan ze op jacht om Pablo Escobar te onderscheppen. In de serie komen de bekende en bestaande drugskartels ook naar voren. De eerste twee seizoenen gaan over het Medellin Kartel. In het tweede seizoen komt daar het Calikartel bij. Na Narcos komt een vervolg serie ‘Narcos: Mexico’. Hier ligt de focus op het Guadalajara Kartel uit Mexico. Een interessante serie als je een kijkje wilt krijgen in de duistere drugswereld.

 

You May Also Like