Zo maak je van Halloween een succes

Lekker griezelen op 31 oktober? Dat doe je uiteraard door verkleed te gaan. Maar ook leuke en spannende activiteiten horen daarbij. In deze blog vertellen we je alles over hoe je van jouw Halloween een groot succes kan maken. Elk jaar weer!

In deze blog geven we dan ook antwoord op de volgende drie vragen, namelijk: hoe zorg je voor leuke en enge activiteiten? Welke griezelig lekkere hapjes kan je maken voor Halloween? En hoe zorg je ervoor dat de sfeer spooky gezellig wordt? Nieuwsgierig? Lees dan even verder.

Uiteraard kun je deze tips ook gebruiken als je een kinderfeestje met het thema griezelen wilt geven. Of alle andere griezelige feestjes die je maar kunt bedenken. Denk bijvoorbeeld aan Halloween Diamond painting.

Zorg voor leuke activiteiten

We hadden het net al even kort over activiteiten tijdens jouw Halloweenfeestje. Diamond Painting in Nederland en België is steeds meer populair. En omdat je altijd jouw eigen afbeeldingen kunt kiezen, kan je dus ook kiezen voor hele griezelige afbeeldingen. Met een leuke activiteit als gevolg. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om pompoenen uit te hollen of ga na een extreem spannende locatie. Denk bijvoorbeeld aan een doolhof van mais! En uiteraard Trick of Treat, waarbij je langs de deuren gaat bij je buren. Vergeet niet om te gaan voor een spannende en griezelige outfit.

Maak griezelig lekkere hapjes

Bij een goed feestje hoort natuurlijk ook een lekker hapje en een drankje. Je kan samen met kinderen deze hapjes maken. Of je maakt ze alvast van tevoren. Denk bijvoorbeeld aan knakworst mummies, waarbij je simpel een beetje deeg rondom een knakworst doet. Donuts met tanden, gevulde paprika’s die zijn uitgehold net zoals pompoenen. En chocolade mouse met koekje als grafstenen. Je kan het zo gek niet bedenken, of het is allemaal mogelijk tijdens Halloween.

Zelf zijn wij fan van de mini pizza’s met daarop een spin van zwarte olijven.

Creëer een spooky sfeer met de juiste versiering

Als je in de wereld van Halloween duikt, dan kan je ongelooflijk veel spannende en enge versiering vinden. Of maak het uiteraard zelf. Zo is de uitgeholde pompoen toch wel hét teken van Halloween. Maar er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan spinnendraad of -rag dat je zo in de winkel kan kopen. Versier de boel goed met vleermuizen, skeletten en ratten. Uiteraard is het ook leuk om met kinderen samen de versiering te maken. Zo kan je een slinger van pompoenen maken. Dan teken je eerst pompoenen op oranje papier of karton en dan knip je ze uit. Je kan ze versieren. Door middel van een stuk touw verbind je de pompoenen met elkaar. Zo verschijnt er een slinger van zelfgemaakte pompoenen.

Of kies voor vleermuizen die je maakt op basis van wc-rollen met zwarte vleugels erop geplakt. Simpel, maar 100% Halloween!

Wil je meer tips zien om van jouw Halloween-feestje een succes te maken? Bekijk dan even deze video!

You May Also Like