Katten en honden: de perfecte duo’s in films

Films en series waar dieren de hoofdrol spelen zijn bij veel mensen in trek. Dieren zijn nou eenmaal leuk om naar te kijken vanwege de schattigheidsfactor maar ook tegelijkertijd de streken die ze uit kunnen halen. Een aantal films waar katten én honden het perfecte duo lijken te vormen of juist tegenpolen van elkaar lijken te zijn, vertellen we je hieronder.

Film 1: ‘Cats & Dogs’

In de bekende film ‘Cats & Dogs’ zien we hoe de katten en honden tegen elkaar strijden. In deze film wordt duidelijk dat honden en katten tegenpolen van elkaar kunnen zijn. De honden willen namelijk een plan smeden, maar daar zijn de katten het niet mee eens en willen hier een stokje voor steken.

Film 2: ‘Homeward Bound: The Incredible Journey’

1993 was jaartal waarin de film ‘Homeward Bound: The Incredible Journey’ uitgebracht werd. Deze film gaat over – je raadt het al – honden en katten. De honden en een kat van een gezin moeten achtergelaten worden vanwege een verhuizing, maar daar zijn de diertjes het niet mee eens en gaan op avontuur.

Film 3: ‘Huisdiergeheimen’

The Secret Life of Pets, oftewel Huisdiergeheimen, is een leuke film waarin de geheimen van een huisdier naar voren komen. Je zult achter alle geheimen komen wat de dieren aan het doen zijn zonder in de gaten te worden gehouden door de baasjes. Zo word je onder andere meegenomen in het verhaal van de kat Chloë en de honden Max, Gidget, Duke en Mel. Er is zelfs een tweede versie van de film uitgebracht.

Ook een hond én kat in huis?

Net zoals in de films kunnen honden en katten in het dagelijkse leven óf tegenpolen zijn óf goed met elkaar opschieten. Als jij zowel een hond als een kat in huis hebt wil je natuurlijk dat laatste. Zo moet jouw kat ongestoord zijn behoefte kunnen doen op de zelfreinigende kattenbak zonder dat jouw hond zit te graven in het kattengrind.

Daarom is het belangrijk dat je de hond en kat rustig met elkaar laat kennismaken. Desnoods kun je de hond even vastmaken aan de lijn met een anti trektuig, zodat de kennismaking rustig verloopt. Daarnaast is het goed dat jouw kat een veilig plekje op kan zoeken bij te veel spanning. Je kunt ook de kat en hond aan elkaar laten wennen door middel van geur, door bijvoorbeeld een speeltje van de ander te geven. En natuurlijk: bij goed gedrag kun je belonen. Je wil natuurlijk wel dat jouw hond en kat een goed duo kunnen vormen zoals in veel films.

You May Also Like